Het 6000'ste pakket | Ouders Natuurlijk Beurs | Vakantie

Hoera, met elkaar hebben we al 6.000 pakketten kleding en speelgoed online geruild. Daarmee is 56.771 kg CO2 bespaard, dit is te vergelijken met bijna 9 rondjes om de aarde met een auto! Textiel is een waardevolle grondstof, het kost veel energie, pesticiden en water om te maken. Zo zonde als dat in de prullenbak belandt! Als je kleding ruilt, geef je textiel een tweede leven. Zo gaaf om te zien dat steeds meer mensen onze website en ruilpunten weten te vinden.

Verder in deze nieuwsbrief:

  • Ruilpunten in heel Nederland op de kaart
  • KrijgdeKleertjes in actie op de Ouders Natuurlijk beurs
  • Kom in actie voor KrijgdeKleertjes als 'social media’ vrijwilliger
  • Eerste resultaten enquête

Weet jij ook iemand die graag wil ruilen omdat het goed is voor het milieu, je opgeruimde kast en superblije kinderen met “nieuwe” kleren? Stuur dan deze nieuwsbrief door.

0
Lucien en Lotte

Het 6000’ste pakket

Met de nieuwsbrief redactie waren we heel enthousiast en nieuwsgierig, want binnenkort zou alweer het 6000’ste pakket online worden geruild. Donderdag 14 juni was ’t zover: pakket “tijger en meer in de groei” werd besteld door Marianne: "Het 6000e pakket is voor onze dochter, leuk met een verkleed-tijger-pak erin. En wat pyjama’s, binnenkort past ze niet meer in een slaapzak. Ruilen via KrijgdeKleertjes is leuk, duurzaam en past helemaal bij hoe ik wil leven. Ik vind het erg belangrijk dat spullen en ook kleding goed en lang gebruikt worden. Het produceren van nieuwe spullen kost erg veel energie, grondstoffen, arbeid... daarom was ik meteen enthousiast toen ik hoorde van KrijgdeKleertjes en ben ik meteen lid geworden. Ik vind het fijn om een leuk pakket te vinden, bestellen en krijgen, maar het is minstens zo fijn om (een goed vol) pakket weg te geven. Ruimte in de kast maar ook iemand die blij is met de spullen. Ik vind KrijgdeKleertjes een super initiatief!"

Het pakket komt van Yolanda, toevallig een van onze nieuwsbrief redacteuren: “Het tijgerpakje is door mijn dochter gebruikt bij een circusoptreden met school en ze is er nu helaas uitgegroeid. Ik ben blij dat er een ander kindje mee kan gaan spelen. En natuurlijk zitten er nog meer fijne kleertjes bij. Het ruilen via KrijgdeKleertjes vind ik zelf leuker dan wegbrengen naar een container of kringloopwinkel. Er is helaas nog geen ruilpunt in de buurt, maar online snuffelen is ook erg makkelijk.”

0

Doorgeefpen: ruilpunt Amersfoort

Wij zijn Claudia, Esmee en Suus en zijn betrokken bij ruilpunt Amersfoort.

Hoe lang bestaat het ruilpunt en hoeveel bezoekers komen er?
De eerste ruilavond hebben wij op 4 juni gehad en dat was een succes: zeker 15 mensen hebben serieus geruild. Wat wij het leukste vonden, was het enthousiasme van de mensen die kwamen ruilen. Voor ons was het de eerste avond dus best wel spannend hoe het zou gaan verlopen.

Waarom zijn jullie actief bij KrijgdeKleertjes?
Claudia is de initiatiefneemster van het ruilpunt omdat zij al contact had met ruilpunt Utrecht. Esmee en Claudia hebben zelf nog kinderen in de leeftijd waarvan de kleren geruild kunnen worden. Wij zijn van mening dat het zo zonde is om kleding geen tweede kans te geven. De kleding die binnenkomt, is nog zo goed en bij sommige zit het prijskaartje er nog aan.

Wat is je leukste ervaring bij het ruilpunt?
Wat we erg leuk vonden, was de betrokkenheid van de buurt: een bijzondere ervaring. En ook leuk dat er een stukje stond op “indebuurt”.

Lees verder op de website of kom maandag 2 juli naar de volgende ruilavond in Speeltuin Kruiskamp

0

KrijgdeKleertjes en... geld

"We zitten op 294 reacties wat natuurlijk een FANTASTISCH resultaat is." Onze stagiair Ruben is enthousiast over de respons die hij in april kreeg op de enquête over mogelijke inkomsten voor KrijgdeKleertjes.
Het viel ons op hoeveel mensen blij zijn met KrijgdeKleertjes. In de open antwoorden staan veel complimenten. Dank daarvoor! ;-) 

Ook kunnen we een aantal zaken leren uit deze enquête. Bijvoorbeeld:

  • 'ruilen' is gratis. We moeten duidelijker maken dat we geen geld vragen voor het ruilen, maar wel voor de dienst eromheen (locatie, hosting site, promotiekosten etc.).

Lees meer reacties op de website….

0

Wildruilen op de Ouders Natuurlijk Beurs

Op zaterdag 9 juni was KrijgdeKleertjes aanwezig op de Ouders Natuurlijk Beurs in Doorwerth. Een beurs voor (toekomstige) ouders en hun kinderen vol met workshops, lezingen en meer dan honderd stands met voornamelijk duurzame producten. De sfeer op de beurs was gezellig en gemoedelijk. Het weer deed goed mee en onze stand met kleding spartelde in de zon!

KrijgdeKleertjes was aanwezig om nog meer ouders kennis te laten maken met de voordelen van ruilen. Dat deden we natuurlijk niet alleen door onze ervaringen te delen, maar ook door ‘wild te ruilen’. Of in dit geval eigenlijk ‘wild weg te geven’. Verschillende ruilpunten hadden kleding gedoneerd, speciaal voor deze dag. Bezoekers konden naar hartelust snuffelen tussen alle kleding en hier iets moois uit kiezen. Het is altijd leuk om een cadeautje te krijgen, maar misschien was het voor ons nog wel leuker om iets weg te geven. Want hoe geweldig is het om te zien dat kleding een tweede leven kan krijgen! En aan de positieve reacties te merken, hebben we veel ouders kunnen overtuigen om eens een ruilpunt of onze website te bezoeken.

Meer informatie over de Ouders Natuurlijk Beurs vind je hier: www.oudersnatuurlijk.nl.

0

Ruilpunten nieuws

  • Monique van ruilpunt Elshout was erg blij met een auto vol kleding donaties en stuurde deze foto.
  • Onlangs was de laatste ruilmiddag aan de Gracht in Utrecht, omdat er helaas nog geen opvolger is gevonden voor Janna om het punt te runnen (je kan je nog aanmelden). Na de zomer kan je gelukkig nog wel terecht in Lunetten, Pijlsweerd, Tuinwijk of Leidsche Rijn. Bedankt voor alle support Janna en vrijwilligers van ruilpunt Utrecht Centrum.
  • Wel heeft Janna nog een mooie digitale kaart gemaakt waarop je alle ruilpunten van KrijgdeKleertjes kan vinden. We hopen die snel te kunnen publiceren op de website.
  • 30 mei is er een tweede ruilpunt in Eindhoven gestart. Elke laatste woensdag van de maand van 19.30 uur tot 21.00 uur kan je terecht in het wijkcentrum De Werf om gratis kinderkleding ruilen. Kijk op de website voor de overige data.
0

Ook je pakketten op vakantie

Binnenkort lekker weg? Met een kleine moeite zorg je dat tijdens je vakantie jouw KrijgdeKleertjes pakketten niet te bestellen zijn.

Zo maak je je account klaar voor de vakantie:

1) Als je bent ingelogd ga je naar 'mijn pagina' (roze vlak, linksboven).

2) Kiest daar het tabblad 'bewerken'.

3) Vink halverwege die pagina 'vakantie' aan.

Het resultaat? Je pakketten zijn onzichtbaar voor anderen. Op je account is niet zichtbaar dat je dit hebt aangevinkt, dus de boeven hebben niets aan deze info! Niet vergeten na de vakantie weer uit te vinken, je pakketten blijven onzichtbaar (en dus onbestelbaar) tot je dit vinkje bij 'vakantie' weer opheft!

0

Vacature: Vrijwilliger of stagiair KrijgdeKleertjes social media en PR

Via onze social media (Twitter, Facebook en Pinterest) bereiken we met KrijgdeKleertjes duizenden mensen. We delen graag nieuws over leuke ruilinitiatieven, duurzame (kinder)mode en creatieve manieren van hergebruik. Ook gaan we graag het gesprek aan met belangstellenden.
Wil je meer leren over het gebruik van social media en PR en communicatie? Kijk dan verder bij onze vacature.

0

Tot de volgende nieuwsbrief. Stuur het vooral door als je iemand kent die ruilen ook tof vindt!

KrijgdeKleertjes

Voor en door ouders. Sinds 2012. Al 5500 mensen ruilen online mee. Je kunt terecht bij 27 lokale ruilpunten.

Deze nieuwsbrief is gemaakt door: Cerian van Gestel, Yolanda Koese, Wietske Rowaan en Martine van Ruitenbeek

Wil je ook een nieuwtje insturen? Mail dan naar communicatie@krijgdekleertjes.nl.

IJssel de Schepperstraat 11, Bunnik

www.krijgdekleertjes.nl

LIKE TWEET